Έναρξη του Economic Ideas Forum 2019

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης έχει ήδη ξεκινήσει να υποδέχεται τους υψηλούς προσκεκλημένους του, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο φετινό Ευρωπαϊκό Φόρουμ Οικονομικών Ιδεών που διοργανώνεται στη Λευκωσία, αύριο 19 Μαρτίου.

Το φόρουμ αποτελεί την κορυφαία ετήσια πολιτική δραστηριότητα του Wilfried Martens Center For European Studies, της επίσημης δεξαμενής σκέψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Θεωρείται πανευρωπαϊκά πρωτοπόρο στην καλλιέργεια της σύγχρονης σκέψης και της διαμόρφωσης πολιτικής. Έχει καταξιωθεί στη συνείδηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το υψηλό του επίπεδο, καθώς και τη μοναδικότητα και διαδραστικότητά του, χαρακτηριστικά για τα οποία έχει πολλές φορές βραβευθεί.

Τις φετινές εργασίες του ολοήμερου Economic Ideas Forum θα απασχολήσουν τέσσερις θεματικές:

  • η αναγέννηση της μεσαίας τάξης,
  • η νέα ψηφιακή οικονομία,
  • η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης,
  • και το παράδειγμα της Κύπρου στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υψηλού επιπέδου ομιλητές και εισηγητές τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό. Χαρακτηριστική είναι η παρουσία των πρώην πρωθυπουργών της Σλοβακίας κ. Mikuláš Dzurinda και της Μάλτας κ. Lawrence Gonzi, του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Maarten Verwey, του πρέσβη του Ισραήλ κ. Sammy Revel, των ακαδημαϊκών κ. Rosamaria Bitetti και κ. Μαρίνας Σκορδέλη, της αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφίας Ζαχαράκη, των κορυφαίου στελέχους της Συμμαχίας για τις StartUp επιχειρήσεις κ. Lenard Koschwitz και του Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Wilfried Martens κ. Tomi Huhtanen.

Σημαντική αναμένεται να είναι η Ομιλία που θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Από κυπριακής πλευράς θα συμμετέχουν ακόμη ο τέως Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης κ. Ιωάννης Κασουλίδης, οι Υπουργοί Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, η Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νατάσα Πηλίδου, ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κόκκινος, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας κ. Παναγιώτης Φιλίμης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης κ. Μιχάλης Σοφοκλέους.

Ως Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης μας τιμά ιδιαίτερα η επιλογή του Ινστιτούτου Μαρτένς να διοργανώσει στην Κύπρο και σε συνεργασία μαζί μας το κορυφαίο αυτό γεγονός, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο μάλιστα για το ευρύτερο Ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Όχι μόνο γιατί δίνει την ευκαιρία στους Κύπριους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε ένα υψηλού επιπέδου Ευρωπαϊκό διάλογο που συμβάλλει έμπρακτα στη διαμόρφωση του μελλοντικής πορείας της Ευρώπης, αλλά και επειδή με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ως ο κόμβος για την ενέργεια, της ανάπτυξη και την ψηφιακή οικονομία.

Το Φόρουμ θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη στο Ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ, θα είναι ολοήμερο και στις εργασίες του μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν όσοι κάνουν εγγραφή στην ιστοσελίδα www.eif19.eu.

©2024 Pnyka Democracy Reborn

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account