Ανακοίνωση – Μέτρα για υποβοήθηση των εταιρειών

Ανακοίνωση Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη

Μέτρα για υποβοήθηση των εταιρειών που έχουν υποστεί συνέπειες λόγω Κορωνοϊού

Στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για στήριξη των εταιρειών/επιχειρήσεων που επηρεάζονται από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών ανακοινώνει τα εξής:

4η εκστρατεία συμμόρφωσης των εταιρειών για καταχώριση οφειλόμενων ετήσιων εκθέσεων:

  • Αναστέλλεται η διαδικασία δημοσίευσης στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας για τρίμηνη ειδοποίηση πριν τη διαγραφή των μη συμμορφούμενων εταιρειών, μέχρι τον Ιανουάριο 2021.

Καταβολή του ετήσιου τέλους €350:

  • Η δυνατότητα καταβολής του ετήσιου τέλους για το 2020 παρατείνεται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2020 χωρίς την επιβολή της επιπρόσθετης επιβάρυνσης του 10% και 30%.

Επιβολή χρηματικής επιβάρυνσης για την εκπρόθεσμη υποβολή εντύπων στο ΤΕΕΕΠ:

  • Σε συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η εφαρμογή της χρηματικής επιβάρυνσης για την εκπρόθεσμη υποβολή θεσμοθετημένων εντύπων στο ΤΕΕΕΠ, θα μετατεθεί για το 2021.

Υποβολή στο Τμήμα της Ετήσιας Έκθεσης του 2020:

  • Η Ετήσια Έκθεση με ημερομηνία σύνταξης από 01/01/2020 μέχρι και 31/12/2020 δύναται να υποβληθεί στο Τμήμα μέχρι και τις 28/01/2021, χωρίς να επιβληθεί το τέλος των €20 για εκπρόθεσμη καταχώριση.
  • Λόγω της σχετικής ρύθμισης που πρέπει να γίνει στο σύστημα του Εφόρου Εταιρειών, συστήνεται όπως εταιρείες που προτίθενται να υποβάλουν τώρα εκπρόθεσμα στο Τμήμα την Ετήσια Έκθεση του 2020, αναμένουν σχετική Ανακοίνωση του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών.

Σπύρος Κόκκινος
Έφορος Εταιρειών
23/3/2020

Tags:

©2024 Pnyka Democracy Reborn

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account