Βιβλίο Συλλυπητηρίων για το θάνατο του Παντελή Κούρου

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και οδύνη μας για το θάνατο του Παντελή Κούρου, πρώην Υφυπουργού Πάρα τω Προέδρω στη δεκαετή διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη και Μέλους του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της 8ης Μαΐου 2021.

Αδιαμφισβήτητα ο στενότερος συνεργάτης και φίλος του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη, ο Παντελής Κούρος ήταν ο άνθρωπος που έχαιρε της πλήρους εμπιστοσύνης του και γνώριζε τα πάντα για τον ιστορικό μας ηγέτη, αποτελώντας τη μόνιμη ασπίδα και τον πολύτιμο σύμβουλό του. Ένας φίλος με αρχές, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά, ειλικρινής και ειρηνευτής, έδινε το είναι του σε όποια μάχη καλείτο να δώσει, πολιτική ή προσωπική.

Ο Παντελής Κούρος, με την στωικότητα, την οξυδέρκεια και την δυνατότητα του να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, βαριές ευθύνες και να δίνει λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα, υπήρξε ένας λαμπρός πολιτικός που – χωρίς τυμπανοκρουσίες – έπαιξε τεράστιο ρόλο στην πρόοδο της Κύπρου και του Κυπριακού Ελληνισμού. Ο Παντελής Κούρος ελάχιστα μιλούσε με τα λόγια, οι πράξεις του όμως ήταν εκκωφαντικές στην ουσία τους και πάντα κρίσιμες, χρήσιμες και καίριες.

Προς τιμή του Παντελή Κούρου, το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης έχει ανοίξει επίσημο ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων, για να μπορέσουν άνθρωποι από την Κύπρο και το εξωτερικό να καταγράψουν ένα τελευταίο μήνυμα για ένα λαμπρό άνθρωπο και στωικό πολιτικό που εργάστηκε που εργάστηκε τόσο αθόρυβα όσο και καθοριστικά για την Κύπρο και την πρόοδο του Ελληνισμού όσο πολύ λίγοι.

Το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους αγαπημένους του Κυριάκο και Μαρία, την οικογένεια και τους οικείους του. Ο πατέρας τους κληρονομεί απαράμιλλα μαθήματα φιλίας, αφοσίωσης, προσήλωσης και δέσμευσης, στη νεότερη γενιά, και πολιτικών και ανθρώπων. Για εμάς, η απώλεια ενός τόσο μοναδικού φίλου, συνεργάτη και πολύτιμου συμβούλου, είναι σχεδόν αδύνατον να αναπληρωθεί.

Η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια.

Το Βιβλίο Συλλυπητηρίων λειτουργεί στην ηλεκτρ. διεύθυνση: https://panteliskouros.clerides.org

©2024 Pnyka Democracy Reborn

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account